Cosul meu

0

STOMORGYL 2mg

Cod produs: 100011077Produs momentan indisponibil

3,00 lei
* dupa plasarea comenzii veti fi contactati telefonic pentru a vi se comunica termenul de livrare
Avantaje Alcromal

Daca aveti intrebari suplimentare legate de produs sau daca ati gasit produsul in alta parte mai ieftin, nu ezitati sa ne contactati.

In cazul acestui produs, pretul indicat este pentru 1(un) comprimat.

   Se elibereaz? numai cu prescrip?ie medical?.

Compozitie:

Fiecare comprimat de STOMORGYL 2 mg contine:

Spiramicina baza ............................................. 150.000 U.I.

Metronidazol ................................................. 25 mg

Excipient q.s. ......................................................1 comprimat

 

Proprietati farmacologice:

STOMORGYL este o combinatie formata din doua antibiotice : spiramicina si metronidazol.

Spiramicina este un bacteriostatic ce apartine familiei macrolidelor. Aceasta este activa impotriva unei largi game de bacterii Gram pozitive (cum ar fi Mycoplasma), precum si impotriva unei game mai restranse de bacterii Gram negative.

Asemenea altor macrolide, spiramicina inhiba sinteza proteinelor si se fixeaza pe ribozomii bacterieni ducand astfel la o inhibare a sintezei proteice la nivel bacterian.

Metronidazolul este activ impotriva germenilor anaerobi Gram negativ si Gram pozitiv (Bacteroides, Fusobacterium)

Bolile periodontale sunt de importanta primara la caini. Acestea sunt asociate cu aparitia tartrului dentar care este mediul propice pentru dezvoltarea microorganismelor aerobice si anaerobice.

Studiile au relevat preponderenta Streptococilor, Pasteurella multocida, Stafilococilor si a bacteriilor anaerobe la nivelul infectiilor bucale la carnivore. De asemenea, spirochetele si fusiformele sunt prezente adesea, la animalele cu infectii bucale.

Asocierea metronidazol-spiramicina are un spectru complementar, toti germenii recunoscuti ca agenti patogeni sunt inhibati fie de unul fie de celalalt ingredient activ.

 

Caracteristici farmacodinamice:

Dupa administrarea, pe cale orala, la 2 - 4 ore de la administrare s-a observat existenta unei concentratii mari de spiramicina in plasma si a unei concentratii mari de spiramicina in saliva timp de 4-8 ore de la administrarea produsului STOMORGYL, concentratie de trei ori mai mare decat cea detectata la nivelul plasmei.

Concentratie mare de metronidazol a fost detectata la o ora dupa administrare in saliva la acelasi nivel ca cea din plasma.

Cele doua ingrediente active ajung in cavitatea bucala intr-o cantitate suficienta care inhiba activitatea germenilori responsabili de conditiile patologice din zona.

 

Particularitati clinice:

Speciile la care se foloseste : caini si pisici

 

Instructiuni de folosire: Infectii provocate de bacterii aerobe si anaerobe, in special infectii ale cavitatii bucale : stomatite, gingivite, boli periodontale, pyorrhoea, halitoza.

 

Contraindicatii: Hipersensibilitate cunoscuta la una din cele doua ingrediente.

 

Efecte adverse, frecventa si gravitate: nu s-au observat.

 

Precautii speciale: nu este cazul.

 

Folosirea pe durata gestatiei si a lactatiei:

Studiile pe speciile de laborator nu au relevat nici un efect teratogen sau embriotoxic. Nu exista interdictie pentru administrarea produsului STOMORGYL in timpul gestatiei sau lactatiei.

 

Interactiuni cu alte medicamente: nu s-au descoperit nici un fel de interactiuni.

 

Administrare si dozaj:

Comprimatele STOMORGYL se administreaza pe cale orala, doza recomandata fiind de 75000 IU de spiramicina si 12,5 mg metronidazol pe kg, greutate corporala, in fiecare zi.

Ex : STOMORGYL 2 un comprimat pe 2 kg greutate corporala, pe zi, timp de 5 pana la 10 zile.

 

Supradozarea: Tratamentul zilnic, pe cale orala, cu STOMORGYL nu a provocat nici un efect toxic la caini tratati cu o doza de 5 ori mai mare decat cea recomandata, timp de o perioada mai mare de 3 ori decat cea recomandata.

 

Perioada de asteptare: nu se aplica, deoarece STOMORGYL este indicat pentru folosirea la animale de companie.

 

Precautii speciale recomandate pentru persoana care administreaza tratamentul: A nu se lasa la indemana copiilor. A se spala mainile dupa folosire.

 

Particularitati farmaceutice

Incompabilitati majore: nu au fost identificate

 

Durata de valabilitate: 36 de luni.

 

Precautii speciale de depozitare: a se depozita departe de surse de caldura.

 

Natura si continutul ambalajului:  STOMORGYL comprimate este ambalat sub forma de blister. Blisterul este ambalat in cutii de carton, fiecare cutie contine 2 blistere x 10 comprimate.

 

Precautii speciale de eliminare a produselor nefolosite: deseurile sau produsele nefolosite trebuie aruncate conform legislatiei in vigoare.
Produse din acceasi categorie

2,00 lei
2,50 lei
3,00 lei


Toate preturile contin TVA. Fotografia afisata are caracter orientativ si poate contine accesorii ce nu sunt incluse in pachetul standard. Specificatiile tehnice sunt informative, in conformitate cu datele transmise de catre producatori sau distribuitorii autorizati; ele pot fi modificate fara instiintare prealabila si nu constituie obligatie contractuala. Toate promotiile prezente pe acest site sunt valabile in limita stocului disponibil. Echipa noastra face toate eforturile pentru a elimina orice erori. Fiecare produs beneficiaza de garantia specifica data de catre producator sau distribuitorul autorizat in Romania. Toate marcile apartin detinatorilor legali.