slide-analize2

Lumea pe care o traim acum a suferit multe schimbari fata de vremurile in care o simpla injectie cu un renumit antibiotic te putea salva de la o anumita boala infectioasa sau de la anumite complicatii survenite in urma unor interventii chirurgicale. In ultima perioada s-au facut din ce in ce mai multe descoperiri in domeniul medical si progresele nu au incetat sa apara. În Cabinetele Veterinare Freidavet Iaşi suntem constant preocupaţi să punem în practică cele mai moderne metode de prevenţie şi tratament.

Dar pe de alta parte, virusurile, bacteriile si alte categorii de microorganisme nu au stat degeaba si au format un nou front de atac, acela al rezistentei sau al afectarii, din ce in ce mai des, a unor categorii de animale, in special cele tinere, la care in anii trecuti aceste afectiuni nici nu se regaseau in ecuatie.

Practica de zi cu zi ne-a arătat că din ce in ce mai multi proprietari de animalute se confrunta cu diferite afectiuni, aparute la astia de la varste fragede, afectiuni precum cele osteo-articulare, ale sistemului endocrin, urinar, renal si/sau digestiv. Acestea sunt de cele mai multe ori favorizate si de aparitiei alimentatiei ieftine ce in ultima vreme a explodat pe sectorul ei de piata. Asa cum oamenii au inceput sa se gandeasca de 2 ori inainte de a consuma un aliment, acelasi lucru trebuie sa se intample si la companionii lor necuvantatori, deoarece acestia nu pot face uneori diferenta dintre un lucru de calitate si unul falsificat cu diferite substante sa para de calitate. Conceptia invechita de a nu face ceva preventiv, deoarece nu se observa anumite modificari in comportamentul animalutului d-voastra este una gresita.

O simpla analiza completa a sangelui poate uneori oferi indicii ale unui inceput de afectiune si astfel se castiga singurul lucru care nu poate fi cumparat … timpul. Echipa FreidaVet sustine cu tărie şi continuu bine cunoscuta afirmatie: “Cheia succesului este preventia”

Astfel in cadrul cabinetelor noastre din Iaşi va punem la dispozitie o multitudine de investigatii clinice, unele dintre ele fiind cele de analiza a sangelui din punct de vedere biochimic si hematologic. Complexitatea acestei investigatii este una ridicata, ea reusind sa ne ofere rezultatele necesare unui diagnostic corect. Astfel examenul hematologic ne ofera informatii despre leucocite, limfocite, monocite si granulocite atat in stadiul lor numerar cat si cel procentual.

Pe de alta parte, componenta sinergica a examinarii sangelui, adica examenul hematologic ne ofera informatii vitale despre:

 • hematii ca si numar si componențã în hemoglobina;
 • albumina (principala proteina a sangelui sintetizata de cel. hepatice);
 • ALP (sau fosfataza alcalina) care impreuna cu ALT (alanin aminotransferaza) detin informatii cruciale despre functionalitatea celulelor hepatice;
 • amilaza sau una dintre principalele enzime a pancreasului
 • bilirubina sau pigmentul biliar ce se formeaza in urma degradarii hemoglobinei;
 • ureea si creatinina ce ne ofera informatii despre functionalitatea rinichilor;
 • calciu, fosfor, sodiu, potasiu;
 • glucoza urimica
 • proteine totale
 • hematocrit
 • concentratia in hemoglobina ce se afla in celulele rosii cat ai dimensiunea lor
 • marimea dischetelor plachetare a hematiilor
 • si nu in ultimul rand parametrii de dimensiune si simulare (printr-un grafic) a functionalitatii hematiilor.

Toate acestea intr-un singur buletin de analize ce este eliberat in maxim 15 minute de la initializarea procesului de analiza.

Te asteptam cu animalutul tau la Cabinetele Veterinare FreidaVet din Iaşi pentru a afla mai multe despre starea lui de sanatate.